در راستای فعالیتهای شواری ساختمان سبز ایران (وابسته به انجمن مدیریت سبز ایران) در حوزه توسعه رویکرد پایداری و کاهش اثرات مخرب زیست محیطی در صنعت ساختمان در ایران در 4 سال گذشته که با برگزاری دورههای آموزشی و سمینارهای علمی و تخصصی انجام شده است، این شورا از تاریخ 24 ژانویه 2019 طی امضا یک تفاهم نامه همکاری با شورای ساختمان پایدار اتریش امکان ارزیابی و صدور گواهینامه بینالمللی برای ساختمانهای در حال ساخت و ساخته شده را بر اساس استاندارد DGNB (استاندارد ساختمان سبز در اروپا) در ایران فراهم مینماید.
از موارد دیگر مورد توافق در این تفاهم نامه عبارتست از : 1- تربیت ارزیاب ساختمان سبز بر اساس استانداردهای بینالمللی و صدور گواهینامه از سوی شورای ساختمان پایدار اتریش 2- عضویت کارشناسان ایرانی در شورای ساختمان پایدار اتریش و استفاده از مزایای آن 3- ارزیابی و صدور گواهینامه محصول سازگار با محیط زیست برای مواد و محصولات ساختمانی EPD( ENVIRONMENTAL PRODUCT DECLARATION) 4- برگزاری آزمونهای تایید صلاحیت ارزیاب ساختمان سبز 5- برگزاری کنفرانسها و سمینارهای علمی در ایران 6- برگزاری دورههای تخصصی و تورهای بازدید از پروژههای ساختمانهای پایدار در اتریش
بر اساس این تفاهمنامه انجمن مدیریت سبز ایران به عنوان تنها شریک استراتژیک کمیسیون اقتصادی سازمان ملل متحد در ایران، اجازه ایجاد دسترسی کلیه شهرها را از طریق شهرداریها به پلتفرم جهانی شهرهای پایدار هوشمند فراهم میکند. این پلتفرم امکان ارزیابی، جمعآوری دادههای شهری، آنالیز دادهها براساس شاخصهای عملکرد کلیدی و دسترسی به تجربیات موفق جهانی را فراهم میکند.
این ارزیابی منجر به تعیین اولویتهای پروژههای شهرها در حوزه اهداف توسعه پایدار سازمان ملل متحد برای رسیدن به شهرهای پایدار هوشمند فراهم میکند.
در این پلتفرم که ذینفعانی همچون بخش خصوصی و سرمایه گذاران از سراسر دنیا حضور دارند، امکان ایجاد بهترین روشها و فنآوریهای نوین را با ایجاد فضای سرمایهگذاری فراهم میکند.
فاز اول این پروژه از سال 2015 پس از نشست پاریس آغاز و تا سال 2020 ادامه دارد که تا کنون 2 میلیارد دلار در این پلتفرم برای پروژههای شهری سرمایهگذاری شده است.
تاکنون ۶۴ کشور در این برنامه، مشارکت فعال داشته اند. ایران از ۱۴ مارس ۲۰۱۹ به این برنامه جهانی پیوسته است.
برنامههای اجرایی شهرهای پایدار هوشمند که از ابتدای ماه ژوئن 2019 (نیمه دوم خرداد ۱۳۹۸) آغاز میشود عبارتست از:
۱- برگزاری کنفرانس شهرهای پایدار هوشمند با دعوت از ذینفعان حوزه شهری (شهرداریها، بانکها، دانشگاهها، شرکتهای پیمانکار بخش خصوصی و …) به منظور معرفی اهداف، شفافسازی و تعیین حمایتهای بینالمللی
۲- آموزش و تربیت تیم ارزیابان شهرهای پایدار هوشمند از کارشناسان محلی و ملی
۳- عضویت شهرها از طریق شهرداریها در پلتفرم جهانی شهرهای پایدار هوشمند
۴- ارزیابی شهرها بر اساس شاخصهای عملکرد کلیدی
۵- تحلیل نتایج ارزیابی و تعیین پروژههای بهبود اولویتدار شهرها
۶- تعیین روشهای تامین مالی پروژهها و دعوت از سرمایهگذاران داخلی و خارجی
۷- دعوت از شرکتها و سازمانهای مجری پروژه شهری داخلی و خارجی
منبع