به گزارش روابط عمومی سازمان فاوا، سعید حیدری رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری شیراز با اشاره به پیگیری مستقیم شهردار، حمایتهای شورای شهر و همراهی دستگاههای اجرایی، گفت: به زودی گزارشی از اقدامات انجام شده توسط کمیته هوشمندسازی شیراز و همچنین پروژههای شهر هوشمندرا به شهروندان فهیم شیرازی تقدیم میکنیم.
حیدری با اشاره به موضوع شهر هوشمند به عنوان بحث داغ اینروزهای کلانشهرهای کشور و ارائه تعاریف مختلف از شهر هوشمند، گفت: ارائه تعاریف بر اساس دیدگاه و اهداف و مشکلات پیشروی هر شهر در بخشی از موضوع درست به نظر میرسد اما تعریفی جامع از شهر هوشمند در کشور وجود ندارد.
وی افزود: ما در کلانشهر شیراز تلاش کردهایم هم بر اساس تعریفی درست و علمی از شهر هوشمند و هم بر اساس وضعیت و مشکلات شهر شیراز، اهدافمان را برای تحقق شهر هوشمند تعریف تا آینده بهتری را برای کلانشهر شیراز ترسیم کنیم.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری با ارئه تعریفی ساده، ایجاد رفاه شهروندی بر اساس فناوری اطلاعات را بالاترین هدف در تحقق شهر هوشمند دانست که هدف نهایی ایجاد هوای پاک، اقتصاد هوشمند، حملو نقل هوشمند، حفظ باغات و سرسبزی شهر و … است.
حیدری عدم وجود مدیریت واحد شهری را بزرگترین مشکل در جهت تحقق شهر هوشمند عنوان کرد و با اشاره به اقدامات پراکنده و سیلویی دستگاههای مختلف مانند علومپزشکی، مخابرات، ثبت و … در جهت هوشمندسازی، خاطر نشان کرد: شهرداری با توجه به ارائه خدمات متفاوت و متعدد نقشی محوری در این زمینه دارد.
وی اضافه کرد: در صورتی که شهرداری با تعامل و همکاری تمامی دستگاههای اجرایی در این راستا تلاش کنند با جلوگیری از بسیاری از موازیکاریها و صرفهجویی در هزینهها، ارائه خدمات هوشمند به شهروندان بسیار آسانتر، شفافتر و یکپارچهتر و در زمانی کوتاهتر محقق میشود و به تبع آن رفاه شهروندی حاصل خواهد شد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری با اشاره به تواناییهای دانشگاهی و اساتید دانشگاه، جوانان و شرکتهای دانشبنیان بومی، سرمایهگذارها و مشارکت شهروندی به عنوان پتانسیلهای بالقوه شهر شیراز در تحقق شهر هوشمند، اذعان کرد: شهرداری شیراز میبایست با استفاده از تمامی پتانسیلها و همکاری همه دستگاههای اجرایی، برای ایجاد پنجره واحد شهری در ارائه خدمات به شهروندان بکوشد.
حیدری با بیان اینکه خدماتی که به شکل هوشمند ارائه خواهد شد باید شناسایی شده و دارای زیرساختهای مناسب باشد، تاکید کرد: این خدمات باید به درستی به دست شهروندان برسد تا بتوانند استفاده حداکثری از آن داشته باشند و نیازهای اساسی آنها را پوشش دهد.
وی افزود: برای تبدیل پتانسیلهای بالقوه شیراز به بالفعل نیازمند تعریف اصولی و کارشناسی شده جهت ایجاد زیرساخت اساسی هستیم که هم در تعریف و هم در اجرا کار ساز باشد.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری با اذعان به اینکه استفاده بهینه از تمامی قابلیتهای، ایجاد پنجره واحد شهری و سپس شهر هوشمند در مجموعه شهرداری بدون پیگیری مستفیم شهردار و حمایت شورای شهر اتفاق نخواهد افتاد، به نگاه ویژه اسکندرپور شهردار شیراز به تحقق شهر هوشمند و افقهایی در این زمینه ترسیم کرده است اشاره کرد.
حیدری تشکیل کمیته دولت الکترونیک و هوشمندسازی شیراز با دبیری سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات و ریاست شهردار را در راستای توجه پیگیرانه شهردار به تحقق شهر هوشمند عنوان کرد و تشریح کرد: این کمیته از مدیران تاثیرگذار و توانمند حوزههای مختلف شهرداری نظیر دکتر ابراهیمی معاون برنامه ریزی شهری، دکتر زوربخش معاون حمل و نقل و ترافیک، ضیایی رئیس اداره کنترل و نظارت بر سیستم یکپارچه شهرسازی، ستایشگر رئیس تحول اداری و نوسازی و همچنین اساتید شاخص و برجسته دانشگاهی و افرادی توانمند از سایر دستگاههای اجرایی تشکیل شده است.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری حضور اساتید دانشگاهی که هر یک در زمینه تحقق شهر هوشمند ایدههای پیشرو داشته و میتوانند در این زمینه برنامه ارائه دهند نظیر دکتر صفوی و دکتر خونجوش و نیز مدیران توانمند در این حوزه نظیر سهرابی مدیر کل ارتباطات و فناوری اطلاعات استان و نماینده دولت در این کمیته و ستایش مدیر فناوری اطلاعات شرکت مخابرات استان را بسیار ارزنده و تاثیر گذار ارزیابی کرد.
حیدری از جذب سرمایهگذار به کمک کمیته هوشمندسازی در ظرف مدت کوتاهی که از تشکیل این کمیته میگذرد خبر داد و تصریح کرد: این کمیته برای اولین بار با این ابعاد و پتانسیل شکل گرفته است و با جدیت موضوع هوشمند سازی را پیگیری و موضوع را از نگاه شهروندی مطالبه میکند.
رئیس سازمان فناوری اطلاعات و ارتباطات شهرداری با تاکید بر محوریت شهرداری در تحقق شهر هوشمند، سازمان فاوا را دارای نقشی محوری در زمینه ترسیم و تنظیم اهداف، برنامهها و چشماندازها و همچنین اجرا و نظارت بر پروژههای شهر هوشمند دانست.
حیدری در پایان خواستار حمایت و پیگیری مدیران ارشد هم به لحاظ معنوی و هم حمایت از پرسنل، پیمانکارها و نیروهای جوان و دانشبنیان که در این زمینه فعالیت میکنند شد و اذعان کرد: هر چقدر فاوای توانمندتر، چابکتر و تخصصیتری داشته باشیم در تحقق شهر هوشمند بهتر گام بر میداریم.
وی افزود: در صورتی که نقش سازمان فناوری اطلاعات پر رنگ دیده شود و جایگاه این سازمان ارتقا یابد، مطمئنا بسیار چابکتر و بهتر به ارائه خدمات میپردازد و شهر هوشمند در زمان بسیار کوتاهتری تحقق خواهد یافت.