چهارمین نمایشگاه بینالمللی حمل و نقل، لجستیک و صنایع وابسته آسیا «Asia Logitrans Expo ۲۰۱۹ » پس از سه دوره برگزاری موفق با حمایت وزارت راه و شهرسازی، سازمان جهانی راه، سازمانها، نهادها، انجمنها و اتحادیههای صنفی و بخش خصوصی از تاریخ ۲۴ تا ۲۶ آذر ماه ۱۳۹۸ همزمان با آغاز هفته حمل و نقل در مصلای امام خمینی (ره) تهران برگزار گردید.
“کارگاه تخصصی فرودگاه هوشمند، مرکز ثقل حمل و نقل چندجانبه” به همت شرکت شهر فرودگاهی امام خمینی (ره) با حضور جمعی از مدیران صنعت هوانوردی کشور و کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات و الکترونیک ساعت ١٠:٣٠ الی ١٣ روز دوشنبه 25 آذرماه 1398 در سالن همایش مصلی امام خمینی (ره) برگزار گردید.
پنل تخصصی فرودگاه هوشمند، مرکز ثقل حمل و نقل چند حالته
اعضای پنل
- سید محد هاشمی: مدیر کل دفتر فناوری اطلاعات و بررسیهای آماری
- علی قادری: مدیر کل مخابرات و فناوری اطلاعات هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران
- مجید یارندی: مدیر کل مخابرات و فناوری اطلاعات هوانوردی
- کامبیز شجاعی نیک: مدیرعامل الیت آریا جم
- پژمان امید مقدمی: مدیر کل دفتر شهر فرودگاهی الکترونیکی امام خمینی
- امین قریبی: هم بنیانگذار حوالی – پژوهشگر حوزه شهر هوشمند
- غلامحسین خائف: دبیر کمیته فناوری اطلاعات
- سعید گودرزی: کارشناس فناوری اطلاعات فرودگاهی
در این پنل که مباحثی همچون هوشمندسازی، قرودگاه هوشمند، حمل و نقل هوشمند و راههای رسیدن به فرودگاه هوشمند مطرح شد، مهندس امین قریبی در خصوص پارامترهای هوشمندی شهرها و حمل و نقل صحبت کرد.
ایشان در ابتدا در خصوص تفاوتهای مطرح بین شهر هوشمند و شهر الکترونیک مواردی را مطرح کردند و نمونههای موفق در سطح جهان را برشمردند. سپس به برخی از تعاریف شهر هوشمند اشاره کردند و عنوان کردند که چرا شهرها به هوشمندی نیاز دارند. پالش اساسی که شهرها را به سمت شهر هوشمند کشانده است، بجث افزایش جمعیت و افزایش جمعیت شهرنشینی است که طبق آمارهای جهانی تا سال 2050 بیش از 80 درصد مردم جهان در شهرها ساکن خواهند بود. مسائلی همچون مدیریت شهری و مدیریت حمل و نقل باعث این شده است که شهرها به فکر پیادهسازی شهرهای هوشمند و مدیریت هدفمند شهر بشوند.
ایشان همچنین به نمونههای موفق جهانی در حوزه فرودگاه هوشمند اشاره کردند و این نکته را بیان کردند که تنها نمونه برداری (Copy) از نمونههای موفق خارجی صحیح نبوده و باید بر اساس نیازها و فرهنگ جامعه ایرانی، پروژههای موفق خارجی در ایران بازتعریف شوند.