لندن قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ به هوشمندترین شهر جهان تبدیل شود و از رقیب سنتی خود یعنی نیویورک پیشی بگیرد. وی در حاشیه این مراسم مثال‌هایی از دستاوردهای لندن در زمینه هوشمندسازی شهر عنوان کرده که هم اکنون شهروندان لندنی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

در ادامه به مهم‌ترین این دستاوردها اشاره خواهیم نمود:

پرداخت از طریق کارت‌های هوشمند (Contactless Payments)

تا به امروز در شبکه حمل و نقل لندن بیش از یک میلیارد سفر به وسیله “کارت‌های هوشمند” صورت گرفته است. این روش نوین، به طور قابل توجهی نحوه پرداخت مشتریانی را قصد جابه‌جایی در سطح شهر دارند، تغییر داده است. نرم افزار سرویس پرداخت از طریق کارت‌های هوشمند که در همکاری با شرکتTFL  ساخته شده است، فرصتی مناسب جهت جذب سرمایه در زمینه حمل و نقل الکترونیک محسوب می‌شود.

contactless payments london

contactless payments london

اوقات سفر (Journey Times)

برنامه حمل و نقلی (city mappers) که یکی از پردانلودترین و تحسین‌شده‌ترین برنامه‌های حمل ونقل حال حاضر جهان به حساب می‌آید، به سرعت درحال تغییر چهره حمل و نقل شهری در سطح جهان است. این برنامه سریع‌ترین و بهترین روش جابه‌جایی در سطح شهر را از طریق وسایل حمل ونقل عمومی در اختیار کاربر خود قرار می دهد و مدت زمان سفر را نیز پیش بینی می کند. این برنامه هم اکنون در بیش از ۲۹ شهر جهان در دسترس شهروندان است.

city mappers

city mappers

دوربین های پوشیدنی (Body-Worn Cameras)

پلیس شهر لندن ۲۲ هزار افسر عملیاتی خود را به دوربین های فیلمبرداری پوشیدنی مجهز کرده است. این اقدام تاثیر مثبت به سزایی در بالا بردن اعتماد به نفس افسران و همچنین شهروندان داشته است. نصب این دوربین‌ها امکان پیگرد قانونی سریع‌تر مجرمان را فراهم ساخته است و همچنین سبب کاهش آمار شکایات به ویژه در زمینه خشونت شهری شده است.

body-worn cameras

body-worn cameras

خدمات مشتریان و گزارش‌دهیCustomers Services and Reporting) (

شورای شهر لندن زیر نظر شهرداری در ادامه برنامه هوشمندسازی طی چندسال گذشته، صدها وب سایت و برنامه تلفن همراه را توسعه داده‌اند که شهروندان را قادر به ارائه گزارش‌های مربوط به نگرانی‌های شهری کرده است. برنامه‌هایی همچون برنامه گزارش ارتکاب جرم و یا برنامه (street link) برای ارائه گزارش‌های شهروندان در جهت سازماندهی خدمات بی‌خانمان‌ها به ارگانهای ذی‌ربط و حمایت از ساکنان آسیب پذیر شهر از جمله این برنامه‌ها هستند.

street link london

street link london

مشارکت شهروندان (Civic Participation)

(Talk London) فضایی است که شهروندان لندن می توانند در آن، مسائل مهم آینده لندن همچون مسکن، محیط زیست، حمل ونقل، امنیت، اشتغال و اقتصاد را مطرح کنند و در مورد آن‌ها نظر دهند.

talk london

talk london

تامین مالی جمعی (Crowdfund London)

این پلت فرم به افراد و شرکت ها اجازه می‌دهد تا به حمایت از پروژه‌های مدنی از ساخت پارک و زمین های بازی گرفته تا هنرهای خیابانی و بر گزاری جشنواره‌ها بپردازند. در واقع این روش جدید سرمایه، منابع جدید سرمایه‌گذاری جهت انجام پروژه‌های بازسازی را شناسایی می‌کند و از طرفی به جوامع کمک می کند تا برای بهبود وضعیت محیط زیست خود نیز یاری رسان باشند.

سلامتی (Health)

بیمارستان‌ها در لندن طیف گسترده ای از راهکارهای بهداشتی‌درمانی دیجیتال را به کار می‌برند. تنها برخی از این نمونه‌ها عبارتند از دستگاه مدوپد (Medopad) که یک دستگاه تلفن همراه برای نظارت بر بیماران مبتلا به نارسایی قلب در خانه است. سرویس فیزسترک (Physitrack) نیز که توسط یک شرکت مراقبت‌های درمانی دیجیتال طراحی شده، امکان دسترسی به راهنمایی‌های ویدیویی از راه دور را برای بیماران نیازمند خدمات فیزیوتراپی فراهم ساخته است.

physitrack london

physitrack london

هم چنین صرفه جویی سالانه ۲.۵ میلیون پوند با کاهش قرار ملاقات‌های از دست رفته با استفاده از برنامه ی رزرو وقت دکتر (Doctor’s appointment booking app) از دیگر برنامه‌های مهم در این زمینه تلقی می‌شود. سرویس خدمات آمبولانسی لندن نیز با توسعه طرح (perfect ward) و همچنین حذف کاغذبازی‌های درمانی سبب بهبود وضعیت این خدمات و افزایش سرعت سرویس‌های آمبولانس خود شده است. این سرویس هم اکنون در بیش از ۷۰ ایستگاه درمانی سطح شهر در دسترس بوده و در حال فعالیت است.

منبع